Kremrole
Suroviny:
Postup přípravy:
-Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto.
-Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě.
-Těsto rozválíme na 3mm tenké a radýlkem z něho nakrájíme pruhy široké asi 3cm a dlouhé 15cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval.
-Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto přitisknutým koncem.
-Pak je nahoře potřeme žloutkem a prudce pečeme.
-Formičky vytahujeme až z prochladlých trubiček.
-Trubičky pak plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný. Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.
-Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.